ייצוג וניהול הליכים בבוררות

בדומה לניהול הליכים בבתי המשפט גם ייצוג וניהול הליכים בבוררות הוא דבר מורכב. הבורר הוא צד שלישי אובייקטיבי שהוסמך על ידי הצדדים להכריע בסכסוך ביניהם. מדובר בדרך אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים, אולם, גם כאן חשובה יכולתו של עורך הדין לטעון ולשכנע את הבורר כי המסכת העובדתית והמשפטית המוצגת על ידינו היא הנכונה והצודקת ולפיכך ראוי לקבל את עמדתנו ולפסוק לטובת הלקוח. כל בוררות תחילתה בהסכם בוררות, אולם לעתים קרובות ניתן למצוא סעיף בחוזה בין צדדים מסוימים אשר קובע כי סכסוך ככל שיפרוץ בין הצדדים יבוא להכרעתו של בורר. בשונה מבית המשפט, שם יש זכות לערער על החלטת השופט בפני ערכאה גבוהה יותר ואף ערעור נוסף, ככל שתינתן רשות, הרי שבבוררות המצב הוא שונה ולא ניתן לערער על החלטתו של הבורר, אלא אם כן הצדדים מציינים זאת במפורש במסגרת הסכם הבוררות. על פניו, במקרים רבים מדובר בחלופה די טובה ויעילה לדיון בפני בית המשפט, אולם, בפרקטיקה אנו עדים למקרים רבים בהם חש אחד הצדדים כי הוא הולך "להפסיד" את התיק ומתחיל לעשות כל שביכולתו כדי לפסול את הבורר היושב בדין.

בתום הליך הבוררות וקבלת פסק הבורר, יש להגיש את הפסק לבית המשפט על מנת לאשרו וליתן לו תוקף של פסק דין, זאת כדי שניתן יהיה לאוכפו בהוצאה לפועל. מנגד, רשאי הצד המפסיד להגיש בתוך פרק זמן קצוב בקשה לביטול הפסק. בקשה זו לא יכולה להתייחס לתוכן פסק הבורר (אף אם טעה הבורר בעובדות או מבחינה משפטית), אלא יכול שתוגש בהתאם לעילות מסוימות מאוד הקבועות בחוק.

זה המקום לציין כי עו"ד רפאל בן מרדכי משמש כבורר מטעם לשכת עורכי הדין.

אנו בעלי ניסיון רב בייצוג וניהול הליכים במסגרת בוררות, החל מניהול הליך הבוררות עצמו ועד לאישור הפסק בבית המשפט המוסמך, ואנו נכונים להעמיד לטובתכם את שירותינו ולהילחם עבור זכויותיכם.

ייצוג וניהול הליכים בבוררות