על פי רוב, נזקי הצפה מכוסים במסגרת פוליסת ביטוח מבנה, ככל שנרכש, זאת על מנת לקבל את הפיצוי המקסימלי בהתאם לנזק בקרות האירוע הביטוחי. צריך לזכור כי פעמים רבות אנו רוכשים
ביטוח מבנה מכורח התחייבויות אחרות ושונות, לדוגמא, הסכמי שכירות, נטילת משכנתא ועוד.
בקרות האירוע הביטוחי (ההצפה בענייננו) יש להודיע בהקדם לחברת הביטוח ולהגיש תביעה בכתב לחברה לצורך כיסוי הנזקים. רצוי כי תביעה זו תהא מנוסחת בצורה מושכלת כדי למנוע פגיעה עתידית בטענות במקרה בו יהיה צורך להגיש תביעה לבית המשפט. יש לזכור כי תביעה בענייני ביטוח מתיישנת בחלוף 3 שנים מקרות האירוע הביטוחי ולא בחלוף 7 שנים.
ככל שחברת הביטוח דוחה את התביעה ניתן לפנות לבית המשפט על מנת לקבל פיצוי על הנזקים בהתאם לתנאי הפוליסה. מן המותר לציין כי בשלב זה במיוחד רצוי ומומלץ להיעזר בשירותי עורך דין הבקיא בתחום הנזיקין והביטוח.
חשוב להדגיש, כי גם במקרה בו אין פוליסת ביטוח לכיסוי נזקי הצפה או אם הנזק שנגרם לא מכוסה על ידי הפוליסה, הרי שבמקרים רבים ניתן לתבוע גורמים שונים ואחרים בכדי לקבל את הפיצוי המיוחל.
במקרה בו מתגלים סימני נזילה או רטיבות בקירות הבית חשוב לטפל במקור הבעיה ולא לבצע רק תיקונים קוסמטיים. לפיכך, יש לאתר את מקור הנזילה או הרטיבות ולדרוש מהמזיק לתקן את הבעיה מהיסוד על מנת שלא תחזור על עצמה וכן לדרוש פיצוי על הנזקים שנגרמו, ככל שנגרמו.
משרדנו בעל ניסיון בתביעות ביטוח מסוג זה וישמח לסייע לכם לעמוד על זכויותיכם.