כל אדם שנפגע בתאונת דרכים, זכאי לפיצוי כספי בגין פגיעות גוף למעט במקרים חריגים.
תאונת דרכים מוגדרת בחוק כמאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש או אינטראקציה עם רכב מנועי (לרבות: משאית, אופנוע, אוטובוס, מלגזה, טרקטור, טרקטורון, רכבת וכו').
חשוב להבין שמגוון האירועים שיכולים להיחשב תאונת דרכים הוא רחב מאוד, כלומר, לאו דווקא תאונת דרכים "קלאסית" בין שני כלי רכב או בין רכב להולך רגל יחשבו תאונת דרכים.
בין היתר יכולים להיחשב תאונות דרכים גם מקרים של כניסה ויציאה מהרכב, נפילה מאופנוע, נפילות באוטובוס או ברכבת, התדרדרות של רכב, פגיעות עקב שימוש במלגזה, טרקטור או אפילו טרקטורון ועוד מקרים רבים.
ככל והנפגע בתאונת דרכים הוא הולך רגל אזי בכל מקרה וללא כל תנאי יהיה זכאי לפיצוי כספי מחברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע או מקרן שמבטחת נפגעי תאונות דרכים שנפגעו מרכב ללא ביטוח או במקרים של תאונת פגע וברח.
נפגע בתאונת דרכים יקבל פיצוי כספי כמעט תמיד, ואשמתו בתאונה כלל אינה רלוונטית, לכן גם אתם אשמים בתאונה באופן מוחלט, הרי שהדבר לא משפיע בשום אופן על הפיצוי הכספי שתקבלו, והשאלה שתבחן היא רק מהו גובה נזק הגוף שנגרם לכם כנפגעים בתאונת הדרכים.
הפיצוי הכספי לנפגע בתאונת דרכים מורכב ממספר ראשי נזק מרכזיים (גם לעבר וגם לעתיד), כמפורט:
1. הפסדי שכר
2. עזרת הזולת
3. הוצאות רפואיות
4. הוצאות עבור ניידות
5. כאב וסבל
6. הפסדים סוציאליים
7. התאמת רכב ומגורים
מה לעשות לאחר תאונת דרכים?
- לקבל טיפול רפואי מהר ככל הניתן, אם אתה יכול וצריך תזמין מד"א למקום התאונה. במידה ולא פונית באמבולנס, גש בהקדם האפשרי (רצוי מיד לאחר התאונה) לחדר המיון שקרוב למקום התאונה או לרופא המטפל בקופת החולים, אחרת חברת הביטוח יכולה לטעון על ניתוק קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לנפגע לתאונה בה הוא היה מעורב.
- לנסות ולקבל מידע אודות כל המעורבים בתאונה והעדים לה, לרבות: שמות, מספרי טלפון וזהות הנהגים המעורבים. אם אפשרי אז גם לצלם את זירת התאונה.
- אם נפגעת בהיותך הולך רגל חשוב מאוד לקחת את כל הפרטים מהנהג הפוגע לרבות: מספר הרישוי של הרכב, פרטי ביטוח החובה של הרכב (חברה מבטחת ומס' פוליסת ביטוח), פרטי הנהג והעדים לתאונה. יש לזה חשיבות רבה בעת קבלת פיצוי כספי.
- להתלונן בפני הצוות הרפואי על כל הפגיעות, הכאבים, החבלות, השפשופים והחתכים ולבדוק שהכל נרשם באופן מדויק ואין לצוות הרפואי שום בלבול במסמכים הרפואיים (לדוגמא: יד ימין או רגל שמאל וכד').
- לאחר התאונה להימצא במעקב רפואי ולהתלונן על כל מגבלה וכאב שאתם מרגישים. כל מגבלה וכאב להתלונן בפני הרופא, לדאוג שיירשם ולהיות במעקב רפואי רציף לאחר התאונה. פעמים רבות, נפגעי תאונות דרכים, מרגישים את הכאבים רק בחלוף מספר ימים, ולכן חשוב ללכת לרופא ולהתלונן על כל הפגיעות והבעיות שהופיעו עקב התאונה. הבעיות הרפואיות יכולת להיות רבות ומגוונות כמו כאבי גב וצוואר המלווים בהגבלה בתנועות, פגיעה עצבית, פגיעת ראש, שברים בעצמות, שבר ובלט בחוליות עמוד השדרה, פגיעה בשמיעה וצפצופים באוזניים, ירידה בכושר הראיה, חתכים ושפשופים שיישארו צלקות, פגיעות רב מערכתיות ואף פגיעה נפשית.
- צריך לשמור על כל מסמך רפואי ועל כל קבלה עבור הוצאה כספית שנעשתה עקב התאונה. ככל והנפגע היה זקוק לעזרת צד שלישי, התאמת מגורים, עזרה בניקיון הבית- עליו לתעד הכל בכתב ובחשבוניות כדי שניתן יהיה לקבל החזר בגין כל הוצאות אלה.
ככל שתאונת דרכים אירעה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, צריך לדווח עליה למעסיק או למנהל הישיר של הנפגע ולפעול בהתאם לשלבים הרשומים מעלה. לזכור, קודם כל להתפנות לקבלת טיפול רפואי ולידע את הצוות הרפואי שמדובר בתאונת דרכים במסגרת העבודה (ראה מדריך לתאונת עבודה).
חשוב מאוד, לפנות בהקדם האפשרי ולהיוועץ בעורך דין מומחה בתחום אשר בקיא בפרקטיקה ויש לו את הידע המשפטי שיסייע לנפגע בתאונת דרכים למקסם את הפיצוי הכספי שמגיע לו עקב התאונה.
במקרה של תאונת דרכים מומלץ מאוד להיעזר בעורכי דין שעוסקים בתחום כפרקטיקה עיקרית, מכירים את העבודה ואת אופן ההתנהלות של חברת הביטוח והביטוח הלאומי. לנו יש בדיוק יש את הניסיון הזה שמהווה עבורכם יתרון משמעותי בקבלת פיצוי כספי גדול יותר. הידע שלנו הוא היתרון שלכם!
משרדנו טיפל ומטפל באלפי נפגעי גוף בתאונות דרכים מכל הסוגים, עם הפציעות הקשות והמורכבות ביותר, והשיג ללקוחות המשרד פיצויים במיליוני שקלים.
ככל שהייתם מעורבים בתאונת דרכים, הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לבירור זכויותיכם, בחינם וללא כל התחייבות, ואנו נדריך אתכם ונלווה אתכם יד ביד עד לקבלת הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם.