תאונת עבודה היא תאונה אשר בעקבותיה נגרם לעובד נזק גוף והיא אירעה בזמן העבודה ועקב תנאי העבודה.
ישנן גם פגיעות אחרות אשר מתרחשות לאורך שנים ומתפרצות לפתע פתאום, ללא כל הכנה מוקדמת. בפגיעות מסוג זה צריך לבחון כיוון אחר כגון מחלת מקצוע או מיקרוטראומה של העובד עקב תנאי העבודה הממושכים אשר גרמו לליקוי או למחלה ממנה הוא סובל.
חשוב להבין שכל תאונה שאירעה מרגע יציאתו של העובד מפתח ביתו ועד לחזרתו לביתו יכולה להיחשב כתאונת עבודה. לכן מומלץ כי כל תאונה של אדם תיבחן בעיניים משפטיות האם מדובר גם בתאונת עבודה. לשם כך צריך להיוועץ בעורך דין שמתמחה בתאונות עבודה ויכול לתת לכם את המענה הדרוש לשם כך.
מגוון התאונות שקורות בזמן ועקב העבודה הוא רחב מאוד וחשוב שכל תאונה של עובד תיבחן באופן פרטני האם מדובר במקרה של תאונת עבודה. במקרה שכזה הדבר עשוי לזכותו בפיצויים ובתגמולי ביטוח לא מבוטלים, שבמקרים רבים מגיעים לסכומי כסף רבים, כסף ששייך לכם וחבל להשאירו לחברות הביטוח ולמוסד לביטוח לאומי.
כאמור, כל תאונה צריכה להיבדק לגופו של עניין ולקבל התייחסות ספציפית כדי שהנפגע יקבל את הפיצוי המקסימלי מהגורמים הרלוונטים ולא יאבד את הזכויות המגיעות לו על פי הדין.
ככל והייתם מעורבים בתאונת עבודה, המלצתנו שתפעלו באופן הבא:
- לידע את המעביד– לספר למעביד בדיוק כיצד נפגעתם. לפרט את נסיבות התאונה ולבקש ממנו שימלא לכם טופס ב.ל. 250. למעשה, זהו המסמך הראשון שבו יכתבו נסיבות אירוע התאונה. יש להקפיד ולבדוק שהמעסיק כותב בדיוק את מה שאתם אומרים, גרסה מלאה של אופן התרחשות אירוע התאונה, מבלי שייתן פרשנות משלו להתרחשות האירוע. לאחר שימלא את הטופס האמור, על המעביד לחתום עליו ולמסור אותו לידיכם.
- עדים– לתעד, לתעד ולתעד. כל פרט, כל אדם שהיה וראה את התאונה אשר יוכל לתמוך בגרסה שלכם- אתם צריכים אותו. כמו כן, מומלץ לצלם את מקום התאונה מכמה זוויות צילום. חשוב להבין, כי מעבר לעובדה שצריך להוכיח קשר בין התאונה עצמה לבין הנזק, הרי שבמקרים מסוימים בתביעה כנגד המעסיק יש צורך להוכיח גם שהייתה התרשלות מצד המעסיק ולכן עדים לקרות התאונה הם מאוד חשובים לנו. לאחר שהתיק יתחיל להתנהל, הצוות המשפטי במשרדנו כבר יקבל את ההחלטה כיצד לעשות (או לא לעשות) שימוש בעדים שהיו לתאונה.
- טיפול רפואי– פנו לקבלת טיפול רפואי מהר ככל הניתן. אם יש צורך, הזמינו אמבולנס מד"א למקום התאונה. במידה ולא פוניתם באמבולנס, גשו בהקדם האפשרי (רצוי מיד לאחר התאונה) לחדר המיון הקרוב למקום התאונה או לרופא המטפל בקופת החולים וקבלו טיפול רפואי.
- להתלונן– חשוב להתלונן בפני הגורמים הרפואיים על כל הפגיעות, ההגבלות, הכאבים, החבלות, השפשופים והחתכים ולבדוק שהכל נרשם באופן מדויק ואין לצוות הרפואי שום בלבול במסמכים הרפואיים (לדוגמא: יד ימין או רגל שמאל וכד').
- מעקב רפואי– לאחר התאונה חשוב להימצא במעקב רפואי קבוע ולהתלונן על כל מגבלה וכאב שאתם מרגישים. לשתף את הרופא בכל כאב או הגבלה שהיא, לדאוג שיירשם ולהיות במעקב רפואי רציף לאחר התאונה. פעמים רבות, נפגעי תאונות דרכים (מזכירים שיכול להיחשב גם כתאונת עבודה) מרגישים את הכאבים רק בחלוף מספר ימים, לכן חשוב ללכת לרופא ולהתלונן על כל הפגיעות והבעיות שהופיעו עקב התאונה. הבעיות הרפואיות יכולות להיות רבות ומגוונות כמו כאבי גב וצוואר המלווים בהגבלה בתנועות, פגיעה עצבית, פגיעת ראש, שברים בעצמות, שבר ובלט בחוליות עמוד השדרה, פגיעה בשמיעה, צפצופים באוזניים, ירידה בכושר הראיה, חתכים ושפשופים שיישארו כצלקות, פגיעות רב מערכתיות ואף פגיעה נפשית.
- לשמור מסמכים וקבלות– צריך לשמור כל מסמך רפואי הקשור בתאונה וכן כל קבלה בגין הוצאה כספית שנעשתה עקב התאונה. ככל והנפגע היה זקוק לעזרת צד שלישי, התאמת מגורים, עזרה בניקיון הבית- עליו לתעד הכל בכתב ובחשבוניות כדי שניתן יהיה לקבל החזר בגין הוצאות אלה.
על מנת שהתאונה תוכר כתאונת עבודה, יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי בהתאם לטופס תביעה ב.ל. 211. לאחר וככל והתאונה הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, אתם רשאים לשהות באי כושר במשך 91 ימים. עבור ימים אלו תקבלו שכר חלקי בגובה 75% מהשכר הממוצע שלכם כפי שהיה בשלושת החודשים לפני התאונה.
בחלוף אותה תקופת אי הכושר של 91 הימים, ניתן להגיש תביעה לנכות מעבודה ולהיבדק ע"י רופאי המוסד לביטוח לאומי. למעשה, זו וועדה רפואית (דרג ראשון) ראשונה שתבדוק אתכם בתחומי הרפואה בהם נפגעתם ותקבע האם נותרה לכם נכות כתוצאה מהתאונה.
אם אינכם מרוצים מהחלטת הוועדה הראשונה (דרג הראשון), יש לכם זכות להגיש ערר על אותה החלטה. את הערר יש לנמק ולהגיש מלווה בחומר רפואי רלוונטי. חשוב לדעת שהוועדה העליונה שתבדוק את הנפגע יכולה להעלות את הנכות, להשאירה כפי שהיא ואף להפחיתה.
על וועדה לעררים, ניתן להגיש ערעור לבית הדין לעבודה, אולם רק בשאלה משפטית, לדוגמה כאשר הוועדה טעתה כשלא הסתכלה על כל המסמכים הרפואיים וכו'.
בנוסף להתנהלות מול המוסד לביטוח הלאומי, הרי שככל והתאונה נגרמה עקב רשלנות של המעסיק, עומדת לכם הזכות לתבוע גם את המעסיק וחברת הביטוח שמבטחת אותו בגין אותה רשלנות שהביאה לפגיעה.
כמו כן, ככל והייתם מעורבים בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים עומדת לכם הזכות לתבוע גם את ביטוח החובה של הרכב ולכן חשוב מאוד להתנהל בצורה נבונה על מנת שזכויותיכם לא יפגעו.
בטרם ביצוע פעולה כלשהי חשוב מאוד לפנות מהר ככל שניתן לעורך דין שמתמחה בתחום תאונות עבודה אשר בקיא בפרקטיקה ויש לו את הידע המשפטי שיכול לסייע לכם למקסם את הפיצוי הכספי שמגיע לכם.
במקרה של תאונת עבודה מומלץ מאוד להיעזר בעורכי דין שעוסקים בתחום כפרקטיקה עיקרית, מכירים את העבודה ואת אופן ההתנהלות של חברת הביטוח והביטוח הלאומי. לנו יש בדיוק את אותו ניסיון שמהווה עבורכם יתרון משמעותי בקבלת פיצוי כספי גדול יותר. הידע שלנו הוא היתרון שלכם!
משרדנו טיפל ומטפל באלפי נפגעי גוף בתאונות עבודה מכל הסוגים, עם הפציעות הקשות והמורכבות ביותר, והשיג ללקוחות המשרד פיצויים במיליוני שקלים!
ככל שהייתם מעורבים בתאונת עבודה, הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לבירור זכויותיכם, בחינם וללא כל התחייבות, ואנו נדריך אתכם ונלווה אתכם יד ביד עד לקבלת הפיצוי המקסימלי המגיע לכם.